De leukste apps voor wandelaars

Categorieën:
Fit & Vitaal

Wandelen is een fijne manier om in beweging te zijn, alleen of samen. Het is bovendien goed voor de conditie. Wandelen kan overal, van een rondje in de buurt tot een stevige wandeling over de heide, door het bos of in de duinen. Met deze handige wandelapps heeft u altijd een leuke route bij de hand.

Routiq.com/nl

Routiq.com/nl heeft meer dan 100.000 gratis fiets- en wandelroutes door Nederland, België, Duitsland en Denemarken. De routes zijn te herkennen aan bordjes met wandelknooppunten op kruisingen langs de routes. U kunt de routes gratis volgen als u een internetverbinding heeft. U krijgt dan advertenties te zien. Voor € 14,99 per jaar heeft u een premium abonnement, waarmee u de routes ook kunt downloaden en geen advertenties ziet. Ook kunt u daarmee onderweg gesproken instructies beluisteren. Het leuke van deze routeplanner is dat u ook zelf routes kunt samenstellen. Verder kunt u routes met wandelgenoten delen en uw favoriete routes markeren. 

Wandel.nl

De Wandel.nl-app is de plek om wandelingen en prestaties te delen met al uw wandelvrienden. In de app vindt u exclusieve digitale evenementen en leuke challenges. Met nieuwtjes, tips en natuurlijk elkaars support, blijft u gemotiveerd om steeds meer te wandelen en te ontdekken. 

Wandelzapp

Wandelzapp beschrijft meer dan 1000 routes over afstanden die variëren van 3 tot 30 kilometer. Ze lopen door de natuur en door de stad, door het bos en over het strand. U kunt op verschillende manieren een geschikte route kiezen. Zo kunt u zoeken op toegankelijkheid voor honden, bereikbaarheid via het openbaar vervoer of rondwandelingen. U vindt beschrijvingen en foto’s van de route. De app is gratis. De eerste wandeling is gratis. Daarna kunt u de wandelingen via de app per stuk aanschaffen voor €2,49 of u kunt de wandelingen onbeperkt downloaden via een abonnement van €13,49 per jaar. In beide gevallen ontvangt u gratis nieuwe updates van elke aangeschafte wandeling.

Klompenpaden

Klompenpaden zijn wandelpaden over boerenland en door landgoederen op de mooiste plekken in Utrecht en Gelderland. De gratis app wijst u de weg tijdens wandelingen tussen de 5 en 15 kilometer lang. Door op een route te klikken kunt u zien wat er aan informatie beschikbaar is, zoals filmpjes, horeca en achtergrondinformatie.

Ommetje-app

Vandaag al een ommetje gemaakt? In samenwerking met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder ontwikkelde de Hersenstichting de gratis Ommetje-app. Start een wandelcompetitie met vrienden, familie, collega’s of ga de uitdaging aan tegen de rest van Nederland. Met de app kunt u op een leuke manier samen wandelen en elkaar motiveren, zonder dat u op dezelfde locatie bent. Na ieder ommetje krijgt u van Erik Scherder ook nog een leuk hersenfeitje.

(Bron: wandel.nl, ikwoonleefzorg.nl)