Uitzending van de lezing Oorsuizen (tinnitus) en duizeligheid onder de loep gemist? Kijk hier de opname terug.

Categorieën:
Fit & Vitaal

Tinnitus (oorsuizen) is een veel voorkomend probleem. Vaak gaat tinnitus gepaard met duizeligheid. Deze twee symptomen kunnen een aanzienlijke invloed hebben op de kwaliteit van leven. Gelukkig zijn er tal van opties om deze symptomen te beheersen.

Wat is tinnitus (oorsuizen)

Tinnitus is normaal fenomeen en kan door iedereen worden ervaren. Het wordt vaak beschreven als het horen van geluiden, zoals suizen, fluiten, rinkelen of brommen, zonder een externe bron. Ons brein kan dit geluid meestal filteren, maar bij een ontregeld zenuwstelsel kunnen tinnitusklachten variëren van mild en kortstondig tot ernstig en chronisch.

Duizeligheid: de illusie van beweging

Duizeligheid is een verstoring in ons gevoel van evenwicht. Dit ontstaat wanneer het evenwichtsorgaan verkeerde informatie doorgeeft of als onze hersenen informatie verkeerd interpreteren. Het kan variëren van lichte draaierigheid tot ernstige desoriëntatie.

Triggers voor het waarnemen van tinnitus

Bij een langer bestaande ontregeling van het zenuwstelsel kunnen de volgende triggers zorgen voor de waarneming van tinnitus:

  • Medicatie
  • Plots doofheid
  • Lawaai
  • Tandarts behandeling
  • Nek -of kaakklacht
  • Duizeligheidsaanval
  • Vliegreis

Opname bekijken online lezing Oorsuizen en duizeligheid onder de loep

Het is belangrijk te beseffen dat je niet alleen staat in de strijd tegen tinnitus en duizeligheid. Op 24 oktober 2023 gaven huisarts Tamara de Weijer en KNO-arts Bas de Cock voor leden van Vierstroom een online lezing over oorsuizen (tinnitus) en duizeligheid. Tijdens de online lezing besprak Bas de Cock de symptomen van tinnitus en ook hoe deze zijn te beheersen door o.a. aanpassingen van leefstijl. Om de opname van de online lezing terug te kijken, klik je op

Verder lezen?

Log in als lid van de Vierstroom of klik hier en wordt vandaag nog lid.
Wel lid maar geen account? Klik hier en maak een account aan.