De waarde van personenalarmering

Categorieën:
Ontzorgt

Als mantelzorger zoek je altijd naar manieren om de zorg van je moeder, vader of andere geliefde gemakkelijker en veiliger te maken. Personenalarmering kan daarbij een fijne bondgenoot zijn. Met personenalarmering draag je een klein apparaatje bij je en als er iets misgaat of als er hulp nodig is, dan kan er snel op een knop worden gedrukt voor hulp. Het is een goede manier om actief en jeugdig te blijven en zorgt ervoor dat je op avontuur kan blijven gaan. Benieuwd naar een aantal voorbeelden? Lees dan snel verder. 

Genieten van het leven!

Wil je meer informatie over wat personenalarmering is? In ons vorige artikel vertellen wij hier meer over. Het is een fijne toevoeging aan het dagelijks leven; bijvoorbeeld, je glijdt uit en kan de telefoon niet bereiken. Op dit moment heb je een helpende hand nodig om op te staan. Dit is het moment dat personenalarmering een goede uitkomst is: je drukt op de knop, en binnen de kortste keren staat er hulp op de stoep. Of je nu jong van geest bent en van het leven wilt genieten, of als je gewoon je vrijheid wilt behouden, personenalarmering is er om je te ondersteunen. Daarnaast biedt het voor de mantelzorger ook een voordeel: rust. Wetende dat er altijd hulp beschikbaar is, is een hele fijne gedachte! 

De kracht van personenalarmering

Met personenalarmering aan je zijde kan je met volle tuigen genieten van het leven. Op deze manier kan je de wereld blijven verkennen. In het interview met Ellen van Vliet, mantelzorgconsulent bij Vierstroom, legt zij uit wat de waarde is van deze knop. We nemen je graag mee naar twee voorbeelden waar personenalarmering het verschil maakt:

Een valincident: stel je voor, je bent een keer gevallen, dit maakt onzeker. Of je nu uitgegleden bent in de keuken of gestruikeld over de drempel, dit soort ongelukjes overkomen ons allemaal. Dit is waar personenalarmering een rol speelt. Met een simpele druk op de knop heb je direct toegang tot hulpverleners of de uitgekozen mantelzorger. Dit betekent dat je niet lang op de grond hoeft te blijven liggen of jezelf in een lastige situatie moet wringen om de telefoon te bereiken. En dat is een hele fijne gedachte. 

Vertrouwen en vrijheid: personenalarmering ondersteunt om vrij te gaan en staan waar je wilt. Met deze simpele knop leidt je een actief leven. Het gevoel van vrijheid om erop uit te gaan en te doen wat je wil, is van grote waarde. Wil je bijvoorbeeld een wandeling in het park maken, zonder je zorgen te maken? Dan is deze knop een betrouwbare vriend die altijd aan je zijde staat. Als er iets onverwachts gebeurt, kan je met een eenvoudige druk met een professionele hulpverlener in contact komen. Het is een prachtige manier om actief en onafhankelijk te blijven. Met de knop kan je weer deelnemen aan allerlei activiteiten, zoals boodschappen doen, familie bezoeken of genieten van de warme zon tijdens een boswandeling. Het stelt je in staat om je avontuurlijke geest levend te houden en op deze manier kan je blijven genieten van je vrije tijd! 

Meer informatie?


Wil jij in gesprek gaan over personenalarmering? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze mantelzorgconsulenten. Je kunt ons bellen op telefoonnummer: 088-0900400, met ons chatten via de website, of door een e-mail te sturen naar ledenservice@vierstroom.nl. We zijn beschikbaar van maandag t/m vrijdag, van 09:00 tot 14:00 uur.