Nooit te oud om te .... trouwen

Categorieën:
Fit & Vitaal

Via een datingsite leerden Annemieke en Gerard de Bruin elkaar in 2015 kennen. “Dit is onze laatste levensfase en daar maken we samen wat moois van.”

Annemieke (69) had een huwelijk en nog een lange relatie achter de rug toen ze zich aanmeldde bij een datingsite. Het huwelijk eindigde in een scheiding en in de relatie daarna was Annemieke bijna vanaf het begin mantelzorger. “We kenden elkaar een halfjaar toen hij ziek werd. Ik heb hem jarenlang, tot aan zijn dood, verzorgd. En ja, dat was zwaar.”

Onder de indruk

Na het overlijden van haar vriend groeide na een aantal jaar het verlangen naar een nieuwe relatie. “Ik ben geen mens om alleen te zijn.” Via een datingsite kwam ze in contact met Gerard (nu 73). Ze aten samen een broodje tonijn en zij vond hem meteen leuk, hij had reserves. Gerard was gescheiden en had ook een andere vrouw leren kennen. Die dame had de relatie verbroken, maar Gerard was nog altijd onder de indruk van haar.

Hij maakte van zijn gevoelens daarover bij Annemieke geen geheim. En Annemieke accepteerde dat en maakte net zo makkelijk een vervolgafspraak. En nog een. En nog een. Na meerdere afspraken kwam het idee om samen op vakantie te gaan. “Toen besefte ik”, vertelt Gerard, “dat ik alleen ja kon zeggen tegen die vakantie als ik de relatie met Annemieke echt een kans zou geven. Dat ik er nu vol voor moest gaan. En weet je wat zo gek is: direct nadat ik dat besloot, werd ik echt verliefd op haar.”

En dat ging niet meer over. Annemieke en Gerard beschouwen elkaar als de grootste liefde van hun leven. “Als ik hem was tegengekomen toen ik 20 was, geloof ik niet dat het wat was geworden”, zegt Annemieke. “Hij was in die tijd van primitief kamperen en rondrijden met een zelfgemaakte camper. Dat is niks voor mij.” Hoe anders is dat nu. “Ik had voorheen relaties met introverte mannen, het is heerlijk hoe open en toegankelijk Gerard is. Al bij de eerste afspraak was hij over alles eerlijk. En ja, ik ook.”

Op de knieën

Vanaf die eerste date hebben ze het samen meer dan gezellig. Ze maken uitstapjes en runnen zo nu en dan samen een B&B in Duitsland, in bezit van Gerard en zijn ex-vrouw. Ze fantaseren ook al snel over samen op vakantie gaan. Maar dat zat er niet meteen in. “Zij was werkloos en ik moest het huis en bedrijf nog verkopen – veel cash was er even niet.”

Dat was toen. Want de vakanties kwamen er (“Vier weken Curaçao, heerlijk”), het bezit werd verkocht en nu wonen ze samen in een appartement waarvan alle vrienden van Gerard voorspelden dat hij er nooit zou aarden. Wel dus. In de eerste plaats hoeven huizen met grote tuinen voor hem niet meer en op de tweede plaats gingen die vrienden voorbij aan het feit dat hij er met Annemieke woont.

In 2020 ging hij voor haar op de knieën. “Ik heb vooraf mijn kinderen gevraagd wat ze ervan vonden en die zeiden allemaal: doen pa.” Annemiek hoefde geen overleg met haar kroost. “Behalve dat het om mijn geluk gaat, wist ik dat ze Gerard zien zitten. Ik zei meteen ja.” De trouwerij zelf liet vanwege corona even op zich wachten. In 2022 kwam het er alsnog van. Een dik fotoalbum getuigt van een zonnige dag met kinderen, kleinkinderen en andere dierbaren.

Levenslustig

Ze hebben het goed samen. Annemieke: “Een verschil met prille liefdes van zo rond de 20 of 30 jaar: we worden niet afgeleid door studie, carrière en kleine kinderen. We hebben alle tijd voor elkaar. En we denken ook samen na over de toekomst. Ik vind de gedachte dat Gerard komt te overlijden en ik achterblijf moeilijk. Tegelijkertijd vind ik het erg voor hem als hij achterblijft…”

Gerard: “We hebben het er wel eens over. Dat het misschien wel fijn zou zijn als we, over een jaar of vijftien of later, samen afscheid nemen van het leven. Het lijkt me een mooie gedachte, omdat we de ander niet achterlaten met verdriet.” Annemieke knikt. “Een hele mooie gedachte.”

Maar voorlopig zijn Annemieke en Gerard nog vooral levenslustig. “Nou en of”, zegt Gerard.

 

 

Nog geen lid van Vierstroom?

Vierstroom Magazine

Nieuwe editie Vierstroom Magazine

Thema: liefde en passie
Omdat het eerste magazine van 2024 rond Valentijnsdag verschijnt, dompelde de redactie zich onder in de wereld van passie en liefde. Lees de mooie verhalen over de liefde van onze leden. Neem een kijkje in het Vierstroom Magazine online!