Lidmaatschap declareren bij VGZ of CZ

Tot €25,-!

Categorieën:
Wegwijs

Weet je dat je de kosten van het lidmaatschap van Vierstroom tot €25,- kan declareren? Dit kan alleen als je verzekerd bent via:

  • de collectieve zorgverzekering Vierstroom van VGZ met de aanvullende verzekering VGZ Zorgt Goed, VGZ Zorgt Beter of VGZ Zorgt Best; of
  • de collectieve zorgverzekering Vierstroom van CZ met de aanvullende verzekering Leden.

Voor de vergoeding heeft de zorgverzekering deze informatie van jou nodig:

  • De naam van de ledenorganisatie.
  • Het lidmaatschapsnummer bij deze ledenorganisatie.
  • Het klantnummer van de zorgverzekering.
  • Naam en geboortedatum van de verzekerde.
  • De looptijd van het lidmaatschap (periode en jaartal).
  • Het bedrag van het lidmaatschap dat er is betaald.

We hebben voor de declaratie voor 2024 vier brieven 'Bewijs van betaling' van het lidmaatschap van Vierstroom voor je gemaakt. Download de brief die voor jouw lidmaatschap van toepassing is via één van de onderstaande knoppen. Vul op de brief je lidmaatschapsnummer van Vierstroom, je volledige naam, je geboortedatum en je klantnummer van de zorgverzekeraar in. Zonder deze gegevens wordt de declaratie niet in behandeling genomen door de zorgverzekeraar. Online je gegevens invullen kan door op T (Tekst toevoegen) in de balk bovenaan te klikken. Klik vervolgens met de muis op de plek in de brief waar je tekst wil toevoegen.

Brief Bewijs van betaling €26,95 (je betaalt per automatische incasso)

Hoe werkt het declareren?

Verzekerd via VGZ:

- Declareren per post:
Print de standaard brief 'Bewijs van betaling' en stuur deze met alle volledig ingevulde gegevens in een voldoende gefrankeerde envelop naar:
Zorgverzekeraar VGZ
Postbus 25030
5600 RS Eindhoven

- Digitaal declareren:
Ga naar de VGZ Zorg app. Als je die nog niet hebt gedownload, ga dan eerst naar www.vgz.nl/vgz-app of de appstore/play store om de app te downloaden. Volg in de app de stappen om de declaratie in te dienen. Zorg dat je de standaard brief 'Bewijs van betaling' digitaal volledig hebt ingevuld met je gegevens voordat je deze digitaal declareert.

Verzekerd via CZ:

- Declareren per post:
Print de brief en stuur deze met alle volledig ingevulde gegevens in een voldoende gefrankeerde envelop naar:
CZ
Postbus 4226
5004 JE Tilburg.

- Digitaal declareren:
Ga naar de CZ app. Als je die nog niet hebt gedownload, ga dan eerst naar www.cz.nl/service-en-contact/cz-app of de appstore/play store om de app te downloaden. Volg in de app de stappen om de declaratie in te dienen. Zorg dat je de standaard brief 'Bewijs van betaling' digitaal volledig hebt ingevuld met je gegevens voordat je deze digitaal declareert.

Wil je voor een ander jaar declareren?

Heb je voor een ander jaar dan 2024 een brief 'Bewijs van betaling' van het lidmaatschap van Vierstroom nodig, download dan de brief die voor jouw van toepassing is via één van de onderstaande knoppen. Heb je een andere brief 'Bewijs van betaling' van het lidmaatschap nodig, neem dan contact op met de ledenconsulenten via ledenservice@vierstroom.nl. Vermeld in de e-mail je volledige naam, adres en woonplaats, en geef aan wat voor betalingsbewijs je graag ontvangt.

Brief Bewijs van betaling 2023