Vierstroom

Over ons

Kenniscentrum

Vegro Expertisecentrum Hulpmiddelen

Vierstroom werkt voor de exploitatie van de Thuiszorgwinkels samen met Vegro. Vegro ontwikkelt zich steeds meer richting een kenniscentrum op het gebied van mobiliteit, zelfredzaamheid, wonen, communicatie en bewegen. Bij Vegro kijken ze naar wat mensen nog wél kunnen. Als het aan hen ligt, maken ze uw leven zo comfortabel mogelijk en houdt u zelf de regie over uw gezondheid.

Wat heeft Vegro u te bieden?

Publieks academie

Daarom zijn de gratis Publieksacademies zo belangrijk voor ons: we delen graag onze kennis over gezondheid en gezond blijven met u. Met het thema van 16 mei, bewegen, wilden we laten zien dat iedereen kan bewegen, ongeacht leeftijd en gezondheid.

Lea

Lea is een persoonlijke assistente die slimme technologieën combineert die gebruikers ondersteunen om een veiliger, zelfstandiger en actiever leven te leiden. Zo ondersteunt Lea bij het lopen, analyseert beweging, motiveert om te bewegen, legt contact en helpt bij het onthouden van dagelijkse taken. Terwijl een rollator alleen ondersteuning biedt bij een activiteit, activeert Lea. Lea lijkt een rollator, maar is een ondersteunende robot. Vanaf heden is Lea verkrijgbaar via de Vierstroom Thuiszorgwinkels. Wilt u een demonstratie? Maak dan een afspraak in de Vierstroom Thuiszorgwinkel.

WMO-Powerkaart

Wie een rolstoel of een ander hulpmiddel aanvraagt bij de gemeentelijke Wmo-afdeling krijgt te maken met een standaardpakket. Een pakket dat door de gemeente veelal zwaar is uitonderhandeld met een beperkt aantal leveranciers. Maar wat nou als u uw oog op een ander – voor u beter – product heeft laten vallen? Een product dat de gemeente in eerste instantie niet aanbiedt omdat het niet in het standaardpakket zit? Juist, dan kunt u de Wmo-Powerkaart gebruiken.

De Wmo-Powerkaart schetst in heldere en begrijpelijke taal twee krachtige wetsartikelen die u als Wmo-cliënt ten dienste staat. Dat zijn artikel 2.3.6 van de Wmo, dat het recht op een persoonsgebonden budget regelt, en artikel 2.3.2, dat u het recht geeft uw eigen indicatie te schrijven in een zogeheten persoonlijk plan. De gemeente is verplicht naar dat plan te kijken.

Wilt u meer informatie over de Wmo-Powerkaart of wilt u over een fysieke kaart beschikken dan kunt u terecht bij uw dichtstbijzijnde Vierstroom Thuiszorgwinkel of bel 0800 – 2 88 77 66 (gratis).

Vegro academie

Vegro kijkt graag naar wat mensen nog wel kunnen. Hulpmiddelen bieden kansen om de zelfredzaamheid te vergroten en verzorgende minder fysiek te belasten. Vegro leert medewerkers van zorgorganisaties en mantelzorgers graag meer over het meest effectieve gebruik van hulpmiddelen. Hiervoor biedt Vegro door heel Nederland geaccrediteerde trainingen voor zorgprofessionals en diverse trainingen voor mantelzorgers.
De Academie van Vegro verzorgt o.a. de volgende trainingen :
• Transfer training en fysieke belasting
• Trainingen op het gebied van hulpmiddelen algemeen

Deelnemen aan één van deze trainingen kan al vanaf € 40,- per persoon. Vraag ons naar de mogelijkheden en cursus data bij u in de buurt via telefoonnummer 0800 – 2 88 77 66, of stuur een email naar academie@vegro.nl

Leefstijl academie

De leefstijl Academie werkt aan vitaliteit. Vitale medewerkers maken een vitale organisatie. Een vitale organisatie zet zich op haar beurt weer in om het beste uit de medewerker, leider of team te halen. Dit maakt de cirkel van vitaliteit weer rond. Vegro werkt hiervoor samen met De Leefstijl Academie. De Leefstijl Academie verzorgt opleidingen, geeft begeleiding én beweging om de volle potentie uit de medewerker, team en organisatie te halen. Meer informatie op www.deleefstijlacademie.nl.