Coachend ambulant wijkverpleegkundige

Een uitdagende functie voor een wijkverpleegkundige met een coachende ambitie

Is dit jouw droombaan?

Onze cliënten willen graag zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Wij gaan ervanuit dat zij zelf zoveel mogelijk de regie voeren over hun zorg(vraag). Aan jou de uitdaging om hen te ondersteunen om zelfredzaam te blijven. Als wijkverpleegkundige bij Vierstroom Zorg Thuis heb je een afwisselende baan: het ene moment ben je een intake aan het doen bij een cliënt thuis, het volgende moment doe je mee in een projectgroep voor het verbeteren van een van onze processen. Dat doe je in de context van een zelfsturende organisatie met veel vrijheid, maar ook met veel verantwoordelijkheden.
Ben jij de wijkverpleegkundige die verantwoordelijkheid neemt en ook vertrouwen geeft? Ben je in je element bij complexe zorgcasuïstiek en heb je affiniteit met digitalisering in de zorg? Dan zijn we op zoek naar jou. We hebben een vacature voor een

Coachend ambulant wijkverpleegkundige niveau 5
Regio Midden-Holland
28-36 uur
Salaris inschaling FWG 55

Over de taken van een wijkverpleegkundige hoeven we je natuurlijk niets meer te vertellen, die ken je met jouw ervaring als geen ander. Vanuit die rol ben je de verbindende schakel in de wijk en fungeer je als spil tussen huisartsen, eerstelijnszorg en welzijnsorganisaties. Je bent vanuit Vierstroom Zorg Thuis voor wijkbewoners, (zorg)professionals en vrijwilligers een laagdrempelige en goed benaderbare partner en je werkt actief mee aan onze zichtbaarheid in de wijk.

Als coachend wijkverpleegkundige word je ambulant en roulerend ingezet in wisselende wijkteams in de regio Midden Holland. Je coacht en instrueert collega’s op inhoud en waarborgt op die manier de kwaliteit van zorg in het team. Je bent een ambassadeur van je vak, nauw betrokken bij ontwikkelingen in het vakgebied en de digitalisering in de zorg. Met onze visie als uitgangspunt stimuleer en ondersteun je wijkverpleegkundigen bij de ontwikkeling van hun vakmanschap, het realiseren van resultaatafspraken, het borgen van de continuïteit en het verbeteren van de (zorg)kwaliteit. Je adviseert gevraagd en ongevraagd en stimuleert het tonen van ondernemerschap en het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Je werkt nauw samen met het zorgteam, maar ook met de teamcoach die aan de lat staat voor het begeleiden van de teamprocessen.

Wie ben jij?

Als onze ideale kandidaat ben je in het bezit van een diploma hbo-V en heb je meerdere jaren werkervaring als wijkverpleegkundige. Daarbij omschrijven jouw collega’s en vrienden je als een stevige persoonlijkheid. Want je durft positie in te nemen en weet tegenstrijdige belangen op een genuanceerde manier bij elkaar te brengen.

Daarnaast ben je:

 • Bij voorkeur óók gediplomeerd als coach: het lukt jou om collega’s uit te dagen zich verder te (blijven) ontwikkelen.
 • In staat om met een brede blik naar het team, de omgeving en de zorg te kijken.
 • Enthousiast over het vak; dit werkt aanstekelijk voor je collega’s.
 • Deskundig en daadkrachtig. Je weet onderscheid te maken tussen een managementvraag (direct besluit, ingrijpen, regelen) en een coachvraag (leervraag, los van directe operationele besluitvorming).
 • Ondernemend, zelfstandig, een netwerker, een bouwer en een coachende aanpakker.
 • Tussen de 28 en 36 uur per week beschikbaar.
 • In het bezit van een rijbewijs en auto.
Kom je bij ons werken?

Solliciteren kan via het formulier op deze pagina of door je cv en motivatiebrief te mailen aan werving@vierstroomzorgthuis.nl. Wil je meer informatie over de functie? Neem dan gerust contact op met een van onze regiomanagers: Steven van den Oord op 06 46361350 of Bart Groen op 06 47822537. We streven ernaar om je binnen twee werkdagen een reactie te geven op je sollicitatie.

Wij bieden
 • Waardering en werk bij een organisatie die net als in 2020 in 2021 opnieuw verkozen is tot ‘Beste Werkgever’.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een Microsoft surface, smartphone,  pensioenregeling en ziektekostenregeling.
 • Kansen om jezelf te ontwikkelen als mens én zorgprofessional. Je hebt een persoonlijk opleidingsbudget van €800,- en de mogelijkheid om door te leren in je vak.
 • Een dienstverband tussen 28 en 36 uur per week, afhankelijk van jouw wensen.
 • Ook fijn: je krijgt een Batavus Cura elektrische fiets in bruikleen. De kosten voor het leasen, pechhulp en verzekering zijn voor Vierstroom. 
 • Inschaling volgens CAO VVT. Voor een Wijkverpleegkundige is dat FWG 55.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 7 maanden. Bij een fijne samenwerking wordt dit daarna omgezet naar onbepaalde tijd
Over Vierstroom Zorg Thuis

Bij Vierstroom Zorg Thuis bieden we zorg aan mensen binnen hun eigen vertrouwde omgeving, zodat ze langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Als organisatie zijn we continu in ontwikkeling, passen zorginnovaties toe en denken na over de zorg van de toekomst. We zijn de grootste aanbieder van wijkverpleging in de regio, bestaan uit 42 wijkteams, werken met ruim 600 collega’s en helpen duizenden cliënten. Als onderdeel van Fundis, leveren wij voor iedere fase in je leven een passende zorgfunctie.  We zijn een erkend leerbedrijf, waarbij het werkplezier en de ontwikkeling van onze medewerkers centraal staat.

 

Naar welke functie solliciteer je?
Wijkteam voorkeur
Hoeveel uur zou je ongeveer willen werken?
Naam (verplicht)
Adres (optioneel)
Telefoonnummer (verplicht)
E-mail (verplicht)
Relevante opleiding (noteer: afgerond of bezig met opleiding) (verplicht)
Upload hier je cv (optioneel)
Geen bestand gekozen
Ik heb de vacature ontdekt via: (verplicht)
Aanvullende informatie (optioneel)

Wij zijn trots dat Vierstroom Zorg Thuis dankzij de input van haar medewerkers wederom is uitgeroepen tot de BESTE WERKGEVER! Het overgrote deel van onze collega’s geeft aan betrokken, bevlogen of betrokken én bevlogen te zijn.

Vind direct de informatie die u zoekt

Vind wat u zoekt