Recept: Zalm met zoete aardappel uit de oven

Categorieën:
Recepten

Dokter Tamara deelt graag gezonde leefstijlrecepten onder andere dit recept voor zalm met zoete aardappel uit de oven. Deze goedgevulde traybake is de perfecte manier om genoeg groente binnen te krijgen en een snelle maaltijd op tafel te zetten. Een traybake is een maaltijd die je op een bakplaat bereidt in de oven.

Dit recept is voor 4 personen en bevat 632 kcal. Binnen ongeveer 1 uur staat dit gerecht op tafel.

Ingrediënten

  • 240 gr zoete aardappel
  • 4 el olijfolie
  • Snuf versgemalen peper
  • 240 gr asperges
  • 250 gr tomaten
  • 2 ui
  • 2 citroen
  • 240 gr kikkererwten
  • 480 gr zalm
  • 160 gr roomkaas

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de zoete aardappel in blokjes en leg deze op een bakplaat, besprenkel dit met 1 el olijfolie en versgemalen peper. Verdeel dit goed over de aardappelen en laat dit hierna voor 20 minuten garen in de oven.
  • Snijd de asperges, tomaten en ui grof en besprenkel dit met de rest van de olijfolie. Rasp en pers de citroen, houd dit apart.
  • Haal de zoete aardappel uit de oven en voeg hier de gesneden groenten en kikkererwten aan toe, leg de zalm tussen de groenten en verdeel de citroenrasp, citroensap en versgemalen peper hierover. Bak dit voor nog 15 minuten, de zalm mag nog een beetje roze zijn aan de binnenkant.
  • Haal de zalm van de bakplaat en voeg de roomkaas toe aan de bakplaat, roer dit goed door en serveer de zalm met dit mengsel.

Nog geen lid van Vierstroom?