Recept: Mexicaanse overschotel met witvis

Categorieën:
Recepten

Dokter Tamara deelt graag gezonde leefstijlrecepten onder andere dit recept voor deze ovenschotel met avocado, mais, bonen en witvis. Dit recept geeft een Mexicaans gevoel aan jouw avondmaaltijd.

Dit recept is voor 4 personen en bevat 570 kcal. Binnen ongeveer 50 minuten staat dit gerecht op tafel.

Ingrediënten

  • 4 tomaten
  • 400 gr courgette
  • 120 gr maïs
  • 600 gr zwarte bonen
  • 4 tl paprikapoeder
  • 4 tl komijn
  • 4 el olijfolie
  • snuf versgemalen peper
  • 400 gr koolvis
  • 2 el limoensap
  • 6 gr koriander
  • 2 avocado

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de tomaten in partjes en de courgette in kleine blokjes. Doe de zwarte bonen wassen in koud water en doe dit samen met de tomaten, courgette en maïs in de bakplaat.
  • Verdeel over de bakplaat de paprikapoeder, komijn, olijfolie, zout en versgemalen peper. Hussel dit goed door, zodat alles bedekt is met de olie en specerijen.
  • Bedek de koolvis met het limoensap, zout en versgemalen peper. Leg de koolvis op de groente in de bakplaat en bak dit voor ongeveer 20 minuten.
  • Serveer het gerecht met de koriander en een in plakjes gesneden avocado.

Eet smakelijk!

Nog geen lid van Vierstroom?