Geschreven door Lavinia, 30-05-2025
Herken je dat je op warme dagen minder trek hebt in een zware maaltijd? Toch is het juist dan belangrijk om goed en gezond te blijven eten. Gezonde voeding helpt je om je fit te voelen, je energie te behouden en goed voor jezelf te zorgen.
Daarom heeft Dokter Tamara vijf heerlijke zomerse recepten voor je op een rij gezet. Deze recepten zijn:
Ga voor een frisse salade, een romige soep of een gegrilde paprika uit de oven. Lekker als lichte lunch of als een zomerse avondmaaltijd in de tuin of op het balkon.
Eet smakelijk en geniet van de zomer!
2 personen - €3,83 p.p.
1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de cherrytomaten en snijd de courgette in blokjes.
2. Fruit de ui en knoflook in een hapjespan met de olijfolie. Voeg vervolgens de kerriepoeder toe.
3. Voeg ook de kikkererwten, cherrytomaten, courgetteblokjes, sperziebonen en kokosmelk toe. Laat ongeveer 15 min zachtjes koken.
4. Breng op smaak met peper. Serveer met verse koriander.
2 personen - €3,24 p.p.
1. Snijd de courgettes in kleine blokjes en halveer de cherrytomaten. Snipper vervolgens de ui en snijd de knoflook fijn.
2. Fruit de ui en knoflook in een koekenpan met de olijfolie. Voeg daarna de courgetteblokjes toe en bak even mee.
3. Voeg vervolgens de linzen, cherrytomaten en basilicum toe en bak dit kort mee.
4. Serveer de salade in een schaal en besprenkel me citroensap. Breng eventueel nog op smaak met peper.
2 personen - €3,82 p.p.
1. Maak de hummus door alle ingrediënten te pureren, met een staafmixer, tot een gladde pasta. Breng eventueel op smaak met peper.
2. Snijd vervolgens de cherrytomaten in partjes en de komkommer in blokjes, de ui mag je fijn snijden.
3. Meng de cherrytomaten en komkommer blokjes samen met de overige ingrediënten in een kom tot een salade.
4. Serveer de salade met de hummus
2 personen - €2,86 p.p.
1. Maak de hummus door alle ingrediënten te pureren, met een staafmixer, tot een gladde pasta. Breng eventueel op smaak met peper.
2. Snijd vervolgens de cherrytomaten in partjes en de komkommer in blokjes, de ui mag je fijn snijden.
3. Meng de cherrytomaten en komkommer blokjes samen met de overige ingrediënten in een kom tot een salade.
4. Serveer de salade met de hummus
2 personen - €3,87 p.p.
1. Rooster de sneden brood in de oven met wat olijfolie.
2. Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn en halveer de cherrytomaten
3. Fruit de ui en knoflook in een soeppan met olijfolie.
4. Voeg vervolgens de cherrytomaten en de bouillon toe en laat het 10 minuten zachtjes koken.
5. Voeg de kokosroom en basilicum toe en pureer de soep.
6. Serveer de soep met het geroosterde brood.
Tip! Kijk wat je in de kast hebt wat betreft kruiden, zoals bijvoorbeeld cayennepeper, paprikapoeder, Italiaanse kruiden e.d., en breng de soep op smaak met de kruiden naar wens.