Cursus Reanimatie en AED bij Volwassenen

Leer om te gaan met reanimatie, een AED en bewusteloosheid, en redt levens! Via Vierstroom volgt u voordelig de cursus van Livis.

Kennis redt levens

Als u weet hoe u iemand reanimeert, kan dat levens redden! Vierstroom biedt via Livis de cursus Reanimatie en AED bij volwassen aan. AED staat voor Automatische Externe Defibrillator, een draagbaar toestel dat wordt gebruikt bij de reanimatie van een persoon met een hartstilstand.

“Iedereen kan eerste hulp geven. Jong of oud, je kunt altijd helpen bij een ongeval” – Rick, EHBO-trainer bij Livis

Theorie in praktijk

Meld u aan voor de cursus Reanimatie en AED bij Volwassenen van Livis. Livis is partner van het Rode Kruis en het Oranje Kruis en de grootste landelijke aanbieder met praktijktrainingen op meer dan 200 locaties. Hun cursussen worden door cursisten beoordeeld met een 8,6.

De cursus bestaat uit twee delen:

 • Een online gedeelte met theorie: u leert over acuut levensreddend handelen bij volwassenen, bijvoorbeeld in het geval van een hartaanval. U leert volwassenen reanimeren, een AED te gebruiken en wat te doen bij een verstikking of een verslikking. Dit online duurt ongeveer 2 a 3 uur. U rond dit onderdeel af met een eindtoets;
 • Een praktijksessie bij u in de buurt: na het afronden van de online theorie, oefent u tijdens de praktijksessie. U leert:
  - Zelf te reanimeren;
  - Het gebruik van een AED;
  - Hoe u omgaat met een bewusteloos slachtoffer in een noodsituatie.

De praktijksessies zijn op meer dan 200 locaties door heel Nederland te volgen. De praktijksessie duurt 2 uur. Het slagingspercentage ligt op 99%. Na het goed afsluiten van de cursus ontvangt u een Livis-certificaat.

N.B. Bij de praktijksessie sluit u aan bij een praktijksessie EHBO bij Volwassen. Deze praktijksessie start met 2 uur reanimatie en het gebruik van een AED. Daarna verlaat u de praktijksessie. Dit wordt ook aangegeven door de instructeur. De resterende uren zijn alleen bedoeld voor de cursisten die een cursus EHBO volgen

Uw voordeel voor Vierstroomlid

Leden van Vierstroom betalen € 44,95 in plaats van € 66,- voor deze cursus. Er zijn ook zorgverzekeraars die de hele cursus vergoeden. Informeer hiernaar bij uw eigen zorgverzekeraar.

Aanmelden

Klik hier om u aan te melden voor de cursus Reanimatie en AED bij Volwassenen. U komt op de speciale pagina op de website van Livis voor leden van Vierstroom. 

Algemene Voorwaarden
Op het lidmaatschap van Vierstroom Ledenservice en de diensten en evenementen die in dat kader worden aangeboden, zijn de Algemene Voorwaarden Lidmaatschap Vierstroom Ledenservice van toepassing.

Nog geen lid van Vierstroom?

 • Leer levensreddend handelen
 • In uw eigen tempo
 • Bij u in de buurt
 • Ruim € 20,- korting
 • Klik hier om aan te melden